Äppel- och dadelmos med kanel och stjärnanis
Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 8 små
Tid: 30 minuter
Lika gott till söndagssteken som till glassen. Stjärnanisen ger fin lakritssötma. Lägg på våfflor eller plättar tillsammans med en klick grädde om du är gottesugen. Eller krydda på med nykrossad svartpeppar och servera till nystekt kycklinglever eller en god ost.
- 4 stora matlagningsäpplen, gärna Gravenstein
20 mjuka dadlar
ca 1/2 msk pressad citron
1 kanelstång, gärna Ceylon
1 stjärnanis
3/4 dl farinsocker
- Skala och kärna ur äpplena. Skär i stora tärningar. Kärna ur dadlarna och dela i stora bitar.
- Koka upp med kryddor och socker i en liten kastrull med en bottenskyla vatten. Låt puttra ca 15-20 minuter under lock tills ett mjukt grovt mos bildats. Smaka av med mer citron.