Äppel- och dadelmos med kanel och stjärnanis

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 8 små

Tid: 30 minuter

Lika gott till söndagssteken som till glassen. Stjärnanisen ger fin lakritssötma. Lägg på våfflor eller plättar tillsammans med en klick grädde om du är gottesugen. Eller krydda på med nykrossad svartpeppar och servera till nystekt kycklinglever eller en god ost.

  • 4 stora matlagningsäpplen, gärna Gravenstein
    20 mjuka dadlar
    ca 1/2 msk pressad citron
    1 kanelstång, gärna Ceylon
    1 stjärnanis
    3/4 dl farinsocker
  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär i stora tärningar. Kärna ur dadlarna och dela i stora bitar.
  2. Koka upp med kryddor och socker i en liten kastrull med en bottenskyla vatten. Låt puttra ca 15-20 minuter under lock tills ett mjukt grovt mos bildats. Smaka av med mer citron.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh