Wokad blomkålsblast med röd paprika och sesam

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 2-3

Tid: 15 minuter

  • 3 dl tunt skivad blast av blomkål eller romanesco
  • drygt 1 msk jordnötsolja
  • 1/2 msk sesamfrö
  • 1/2 msk fihackad ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten röd paprika
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 msk ljus soja
  • ev 1 tsk chinkiangvinäger
  • några droppar sesamolja
  1. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad teflonpanna på högsta värme. Lägg ner kålblasten och låt ligga 15 sekunder. Rör runt och tillsätt ingefära och sesamfrö. Woka under långsam omrörning en minut.
  2. Maka det gröna åt sidan. Pressa ner vitlök på den blottade stekytan och se till att den får lite färg. (Går vitlöken med från början blir den lätt för bränd för att passa till den beska kålen.)
  3. Vänd ner  paprika och socker. Fortsätt steka tills paprikan mjuknat. Tillsätt soja och smaka av. Tillsätt ev vinäger.
  4. Servera omedelbart.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-08-19
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh