Vegansk sallad med smakbooster på jästflingor och valnötter
Ibland vill man ha lite mer skjuts i en enkel sallad. Jästflingor med sin fina sötma och umamidjup är svaret på dina böner. Du hittar dem på hälskokosthyllan eller i hälsokostbutiker. Mortla samman dem med andra smakrika ingredienser till en booster. Efter envetna studier har jag kommit fram till min favoritkombo: jästflingor, valnötter och Herbamare. Om du vill ha mer protein i din sallad kan du vända ner tofu, panir (laktovego) eller kikärtor.
Tid: 10 minuter
5 cm gurka, tärnad
2 1/2 dl tärnad vattenmelon
1 morot, skivad
5 körsbärstomater, halverad
1 liten färsk lök, skivad
drygt 1 tsk sherryvinäger eller äppelcidervinäger
(1 dl tärnad tofu, tärnad panir, kokta kikärtor eller vita bönor)
myntablad
Smakbooster:
6 valnötskärnor
1 msk jästflingor
1 nypa finhackad citronzest
2 korn svartpeppar
Herbamare
- Vänd försiktigt runt alla grönsaker med sherryvinäger och lite myntablad.
- Mortla samman alla ingredienser till smakbooster. Vänd runt häften med salladen och strö resten ovanpå.
- Dekorera med myntablad.