Vegansk sallad med smakbooster på jästflingor och valnötter

Ibland vill man ha lite mer skjuts i en enkel sallad. Jästflingor med sin fina sötma och umamidjup är svaret på dina böner. Du hittar dem på hälskokosthyllan eller i hälsokostbutiker. Mortla samman dem med andra smakrika ingredienser till en booster. Efter envetna studier har jag kommit fram till min favoritkombo: jästflingor, valnötter och Herbamare. Om du vill ha mer protein i din sallad kan du vända ner tofu, panir (laktovego) eller kikärtor. 


Portioner: 1
Tid: 10 minuter
Du behöver: 

5 cm gurka, tärnad
2 1/2 dl tärnad vattenmelon
1 morot, skivad
5 körsbärstomater, halverad
1 liten färsk lök, skivad
drygt 1 tsk sherryvinäger eller äppelcidervinäger
(1 dl tärnad tofu, tärnad panir, kokta kikärtor eller vita bönor)
myntablad

Smakbooster:
6 valnötskärnor
1 msk jästflingor
1 nypa finhackad citronzest
2 korn svartpeppar
Herbamare

Gör så här: 
  1. Vänd försiktigt runt alla grönsaker med sherryvinäger och lite myntablad.
  2. Mortla samman alla ingredienser till smakbooster. Vänd runt häften med salladen och strö resten ovanpå.
  3. Dekorera med myntablad.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh