Vad i helvete? Dillsås?

Okej det här är varken juligt, nyskapande eller ens kul på något jävla vis. Någon frågade och jag skriver, så är det.

Här kommer mitt recept på dillsås, ni vet sån som ska var till dillkött. Dillkött SKA TAMEFAN VARA KALV, ja det vet jag. Men jag skiter i det. Jag tycker dillsåsen, i alla fall fall min, passar bäst till lamm eller torsk. Min sås är surare än vad ni är vana vid, den har mer grädde och jag kan ge mig fan på att er morsa inte gjorde så här. Jag ägnar mig åt inrikes kulturappropriering i någon mån.

Det här är en sur och fet dillsås, en hädelse. Försök behålla ett lite öppet sinne, inte så öppet så ni tror på t ex healing men lagom öppet, och berätta gärna i kommentarerna hur ert dillkött/er dillsås ser ut.


Portioner: 6
Tid: 1 timma
Du behöver: 

3 dl hemgjord buljong, gärna kyckling
2 msk smör
2 dl grädde
1,5 msk ättika (15%)
1 tsk socker
2 äggulor
maizenaredning
salt efter behov
lite nyhyvlad muskot
lite svartpeppar
1 dl hackad färsk dill

Gör så här: 

Koka upp buljongen tillsammans med smöret, grädde, ättika och socker.

Låt det sjuda försiktigt och tillsätt äggulorna under vispning. Låt det ligga på gränsen till kokning hela tiden och red sedan av försiktigt med maizenaredning (eller toppredning med vetemjöl om du inte är glutenintolerant som jag). 

Smaka av med salt, lite muskot, svartpeppar.

Avsluta med att ösa ner dill men låt aldrig någonsin såsen koka efter det. Kokar den så går den klargröna färgen förlorad och du hamnar i något eländigt militärgrönt.

Den här serveras sedan till långkokta grytbitar på lammbog och kokt fin potatis. 

Vad är ditt favoritrecept på den här rätten? Jag inser att mitt inte är det bästa, men det är mitt.

Bild för Anders Johansson

Mer från Anders Johansson


Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson