Tysk potatissallad

tysk potatissalladReceptmakare: , översatt och bearbetat av Margit Richert

Portioner: 6

Tid: 40 minuter

Tysk potatissallad ska inte serveras kall, utan snäppet över ljummet, annars blir konsistensen allt för lik kall potatismos. Men fy fan vad gott det är!

  • 1 paket bacon
  • 1 gul lök
  • 700 g potatis
  • 2 e-nummerfria grönsaksbuljongstärningar (biofood)
  • 1/2 tsk salt
  • vatten
  • 3/4 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk smetana
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • salt, svartpeppar
  1. Knaperstek baconen och låt den rinna av på hushållspapper. Finhacka den och ställ åt sidan så länge.
  2. Finhacka löken och ställ åt sidan så länge.
  3. Skala och skiva potatisen i 7 mm tjocka skivor. Eller däromkring.
  4. Koka upp potatisskivor, buljongtärningar och salt med så mycket vatten att det täcker potatisen. Koka 3 minuter, tillsätt sedan vinäger och socker och låt koka ytterligare 3 minuter.
  5. Ta kastrullen från spisen och låt stå 10 minuter.
  6. Under tiden blandar du majonnäs, smetana, vinäger, socker, 3/4 av baconen, kryddörter och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Låt potatis och hackad lök rinna ånga av i ett durkslag. Blanda sedan ned potatisen i majonnäsblandningen. Mosa lätt så att du får en blandning av sallad och mos. Justera smakerna. Mer salt? Mer vinäger? Lite peppar till?
  8. Strö de sista baconbitarna överst som garnityr och servera till någon köttbit.

Bild för Margit Richert
2010-04-04
Av

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
2015-06-07
Bild för Margit Richert
2015-06-07
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
2013-11-05