Spaghetti med rucolapesto och ricotta

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 3-4

Tid: 20 minuter

När jag flyttade hemifrån hösten 1992 fick jag en stavmixer i present. Sedan dess har jag bytt adress sju gånger, kille fyra gånger, jobb fem gånger, och under samma tidsperiod har samtliga celler i min kropp ersatts med nya, två gånger om. Faktum är att jag under åren som passerat lyckats byta ut det mesta jag ägt, tyckt och tyckt om, mot nya och mer välfungerande lösningar. Undantaget är stavmixern. Med kuslig regelbundenhet åker samma gamla tysktillverkade plastpjäs fram ur kökslådan som ville den berätta att släkten och tidevarv komma och gå, men ett stadigt puréverktyg bestå.

  • 1 ask rucola
  • 1 avokado
  • 1 ask (250 g) ricotta
  • 1/2 citron
  • 500 g körsbärstomater
  • fin olivolja, balsamvinäger

Kör rucola, avocado och pressad citron till puré i din mixer.

Klyfta tomaterna, lägg i liten skål, häll på en skvätt bättre olivolja och lite balsamvinäger, toppa med en nypa salt och nymalen svartpeppar, och rör om.

Koka spaghetti eller annan pasta al dente. Slå bort vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen.

Häll på rucolapeston och veva runt tills allt blandats. Servera med tomaterna och ricottan.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren