Soppa med kokos och palsternacka


Portioner: 4
Tid: 30 min
Du behöver: 

3 palsternackor
1 stor purjolök
2 vitlöksklyftor
2 tärningar grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
2 lime
1/2 tumme ingefära

Gör så här: 

Skala palsternackorna och skär i bitar tillsammans med ansad och sköljd purjolök. Skiva vitlöken.
Lägg allt i stor kastrull, häll på vatten så att det täcks, i med buljongtärningar och koka grönsakerna mjuka under lock.
Mixa grönsaker och kokvatten till slät soppa. Tillsätt kokosmjölken. Späd med vatten till önskad konsistens.
Tvätta limen väl och raspa av det yttersta gröna på skalet (zesten). Skala ingefäran och riv, pressa ur saften och kasta bort resten. Tillsätt zest och ingefärsjuice till soppan och smaka av med pressad lime, salt och peppar.
Tips: Du kan också ta bort en buljongtärning och smaka av med asiatisk fisksås. Wasabi eller finhackad grön chili för den som vill ha mer smak.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren