Sockerkaksskorpor med kanel

receptmakare: Mia Öhrn

Tid: 20 minuter+torkning

Sjönk sockerkakan ihop, blev torr och trist eller glömdes bort i skafferiet? En enkel smörrostning gör alltid susen och kan rädda den tristaste av kakor. Metoden är även vattentät för gammalt vetebröd och alla sorters mjuka kakor.

Som liten var mitt favoritmellanmål tudelade korvbröd som min mamma bredde med smör och strödde med socker och kanel och rostade i ugnen. Den som vill ha en mer flärdfull twist använder brioche.

  • sockerkaka
  • smör
  • socker
  • kanel
  1. Skär sockerkakan, vetebrödet eller briochen i centimetertjocka skivo och lägg skivorna med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör några rejäla klickar rumsvarmt smör mjukt tillsammans med några matskedar strösocker. Tillsätt lite malen kanel och bred smöret generöst över kakskivorna.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i cirka 15 minuter tills skivorna börjar bli gyllenbruna och knapriga. Låt svalna och gärna torka lite på plåten över natten.
  4. Förvara i en fin kakburk och njut till en kopp kaffe eller ett glas mjölk. Skorporna är godast första dagen men håller sig fint.

Bild för Mia Öhrn
2008-11-21
Av

Mer från Mia Öhrn


Bild för Mia Öhrn
2009-09-27
Bild för Mia Öhrn
Bild för Mia Öhrn
Bild för Mia Öhrn
2008-12-20
Bild för Mia Öhrn