Savoydolmar på lamm


Portioner: 4
Du behöver: 

Tid: 1 timme och 30 minuter
1 huvud savoykål
1 1/2 dl valnötter
1 gul lök
1 äpple
2 vitlöksklyftor
400 g lammfärs
1 msk sirap
1 msk ljus soja
3 dl grädde
1 1/2 msk kalvfond
1/2 dl  messmör

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°C.
Plocka bort de yttersta slappa bladen från savoykålen, plocka isär resten av huvudel så långt det går, förväll bladen en minut eller två och låt svalna. Skär bort den grövsta biten av bladnerven.
Krossa valnötterna och rosta i torr stekpanna.
Riv lök och äpple grovt, vitlök fint.

Blanda lök, äpple, valnötter, lammfärs, sirap, soja och peppra väl.
Slå in färsen, så mycket du kan i varje kålblad och placera tätt i trång form.
Värm grädden (den behöver inte koka) och rör ner kalvfond och messmör. Slå såsen över dolmarna och grädda i ugn, ca 50 minuter. Servera med potatis.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren