Rotsakssoppa med kikärter och sidfläsk

Receptmakare: isobel hadley-kamptz

Portioner:2

Tid: 30 min

Rotsaker ger söt djup smak och fläsket är ett måste. Halva soppan mixas för att ge krämig konsistens.

  • 100 g rökt sidfläsk i stavar
  • 1 burk kikärter
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 små kvistar rosmarin
  • 120 g palsternacka
  • 220 g rotselleri
  • 6 små tomater
  • 1 liter kycklingfond från flaska
  1. Fräs sidfläsk i en slatt olja på medelvärme tills krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Hacka lök (grovt) och vitlök och rosmarin (fint). Fräs i fläskfettet tills det får färg.
  3. Hacka palsternacka och rotselleri i små tärningar och fräs med i ett par minuter.
  4. Koka upp de avrunna kikärterna i vatten och låt rinna av igen. Blanda i grytan.
  5. Häll på kycklingfond så att det täcker. Lägg i de hela tomaterna. Sjud ca 15-20 minuter under lock.
  6. Smaka av med salt och peppar. Ta upp ungefär hälften av soppan och kör slät i mixer. Blanda ner det mixade i resten av soppan.

Bild för Isobel Hadley-Kamptz

Mer från Isobel Hadley-Kamptz


Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz