Rotsakssoppa med kikärter och sidfläsk
Receptmakare: isobel hadley-kamptz
Portioner:2
Tid: 30 min
Rotsaker ger söt djup smak och fläsket är ett måste. Halva soppan mixas för att ge krämig konsistens.
- 100 g rökt sidfläsk i stavar
- 1 burk kikärter
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 små kvistar rosmarin
- 120 g palsternacka
- 220 g rotselleri
- 6 små tomater
- 1 liter kycklingfond från flaska
- Fräs sidfläsk i en slatt olja på medelvärme tills krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Hacka lök (grovt) och vitlök och rosmarin (fint). Fräs i fläskfettet tills det får färg.
- Hacka palsternacka och rotselleri i små tärningar och fräs med i ett par minuter.
- Koka upp de avrunna kikärterna i vatten och låt rinna av igen. Blanda i grytan.
- Häll på kycklingfond så att det täcker. Lägg i de hela tomaterna. Sjud ca 15-20 minuter under lock.
- Smaka av med salt och peppar. Ta upp ungefär hälften av soppan och kör slät i mixer. Blanda ner det mixade i resten av soppan.