Rostbiff med citron och rostad svartpeppar
Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 8
Tid: 10 minuter + 1 timmes marinering
Visst är det lite pyssel med att rosta peppar. Men å andra sidan förvandlar dressingen färdigskivad rostbiff till en buffésuccé! Rosta gärna lite extra peppar när ni ändå är i farten, spar i en tät burk och mal vid behov.
Receptet passar alldeles utmärkt för viltstek som är ett mer klimatsmart val. Varför inte laga Jens goda tjälknöl?
- 600-800 g färdigskivad rostbiff eller kall viltstek i tunna skivor
- Till marinad:
- 1 tsk svartpepparkorn
1 tsk finrivet citronskal
1 msk pressad citron
1 msk konc kalvfond (Touch of Taste)
1 msk vatten
1 msk olivolja
- Koka upp pepparkornen i en skvätt vatten. Låt puttra en minut. Sila av och koka upp i nyt vatten. Upprepa ytterligare en gång. Rosta de fuktiga pepparkornen på medelvärme i kastrullen. Rör om ofta. När kornen börjar få en fin rostad ton är det dags att tippa över dem i en mortel. Stöt grovt.
- Blanda pepparkornen med övriga ingredienser och låt stå och dra ett bra tag.
- Dutta blandningen på skivad rostbiff. Låt stå och samla smak i minst en timme. Dekorera gärna med färsk timjan.