Rostbiff med citron och rostad svartpeppar

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 8

Tid: 10 minuter + 1 timmes marinering

Visst är det lite pyssel med att rosta peppar. Men å andra sidan förvandlar dressingen färdigskivad rostbiff till en buffésuccé! Rosta gärna lite extra peppar när ni ändå är i farten, spar i en tät burk och mal vid behov.

Receptet passar alldeles utmärkt för viltstek som är ett mer klimatsmart val. Varför inte laga Jens goda tjälknöl?

  • 600-800 g färdigskivad rostbiff eller kall viltstek i tunna skivor
  • Till marinad:
  • 1 tsk svartpepparkorn
    1 tsk finrivet citronskal
    1 msk pressad citron
    1 msk konc kalvfond (Touch of Taste)
    1 msk vatten
    1 msk olivolja
  1. Koka upp pepparkornen i en skvätt vatten. Låt puttra en minut. Sila av och koka upp i nyt vatten. Upprepa ytterligare en gång. Rosta de fuktiga pepparkornen på medelvärme i kastrullen. Rör om ofta. När kornen börjar få en fin rostad ton är det dags att tippa över dem i en mortel. Stöt grovt.
  2. Blanda pepparkornen med övriga ingredienser och låt stå och dra ett bra tag.
  3. Dutta blandningen på skivad rostbiff. Låt stå och samla smak i minst en timme. Dekorera gärna med färsk timjan.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh