Quesadilla med majs och cheddar

Receptmakare:Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4 till förrätt

Tid:10 minuter

Att alltid ha tortillabröd hemma är ett smart sätt att gardera sig vid oväntade besök. I ett huj har du något som för oinvigda ser fasligt avancerat ut. Dessutom är det riktigt gott. Här kan du göra av med resterna av julcheddarn. Om du vill ha dem ännu matigare kan du lägga till 1 dl burkade avrunna svarta bönor också. Knepet att vika dem till halvmånar gör att de är lättare att vända och få upp ur pannan utan haveri.

  • 4 tortilla, gärna fullkorn eller majs
  • 1 1/2 dl fryst tinad majs (eller burkad)
  • 3 dl grovriven cheddar
  • 1 msk finhackad grön chili eller lite trokad chili
  • ev lite mexikansk oregano eller epazote
  • smör och olivolja till stekning
  1. Strö ost, majs och chili över ena halvan på alla tortillabröden. Vik samman dem till halvmånar.
  2. Hetta upp smör och olivolja i en eller två teflonpannor. Stek halvmånarna bruna på båda sidor; två i varje panna. Fiska upp och skär till tårtbitar.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh