Paprikor i vinäger

Receptmakare: Henrik Francke

Tid: 1 dygn

I den ursprungliga italienska metoden blandade man vin och paprika i stora kar. Vinet ombildades så småningom till vinäger och på så sätt hade man hade man vinäger och paprika hela vintern lång. Paprikorna passar jättebra att skära ner i en vitkålssallad eller som tillbehör till paté.

  • 600 g paprika, gärna i olika färger
    grovt havssalt
    en flaska god vinäger
    en nypa socker
  1. Kärna ut paprikan och dela den i 3 delar på längden, så att varje paprika blir till tre ”skålar”.
  2. Lägg några nypor grovt havssalt i varje paprikabit och lägg alltsammans i en bunke. Ställ bunken i kylen över natten.
  3. Ta fram bunken och häll bort vattnet som dragits ur paprikorna. Lägg paprikorna i en burk och häll i vinäger och en nypa socker.
  4. Sätt på ett lock och låt marinera en dag eller två i kylen. De inlagda paprikorna håller länge om de förvaras svalt.

Receptet publicerat i  Från mitt kök till ditt av Henrik Francke, Kakao förlag.

Bild för Henrik Francke

Mer från Henrik Francke


Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke