Musslor med grön chili, vitlök och lagerblad

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 2 stora eller 4 små, som förrätt

Tid: 10 minuter

Larvigt enkel förrätt som naturligtvis blir ännu godare med färska musslor. Men de stora skalade djupfrysta av märket Ullmo fungerar utmärkt. Servera i små keramikskålar med rostat bröd till. Naturligtvis kan du variera smaksättningen hur mycket som helst. Men den här enkla kombinationen framhäver verkligen musselsmaken.

  • 200 g skalade frysta musslor, halvtinade
  • 1 serranochili eller annan mild grön chili
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 lagerblad, finsmulat eller 1 finhackat färskt
  • 50 g smör
  • 1 tsk finhackat citronskal
  1. Finhacka serrano och vitlök. Hetta upp med lagerblad och smör och fräs försiktigt på låg värme tills vitlöken mjuknat ordentligt, drygt 5 minuter.
  2. Vänd ner citronskalet och fräs ytterligare en minut. Vänd ner musslorna och låt allt bli genomvarmt. Servera bums och utan betänkligheter.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2009-01-15
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh