Morotssallad med pinjenötter och apelsinblomsvatten

receptmakare: Lisa förare winbladh

Portioner: 4

Tid: 10 minuter

Passar lika fint till fisk som kött.eller en bit feta i all enkelhet.  Prova gärna att låta de strimlade morötterna svettas i lite smör eller olja så får du en mildare mjukare sallad. finstrimlad mynta är gott i salladen.

  • 4 stora morötter
    2 små saftiga apelsiner
    2/3 tsk korianderfrö
    1 tsk apelsinblomsvatten
  • 1 tsk socker
    1/2 dl pinjenötter
  • 1 msk granatäppelsirap
    sal, nymald svartpeppar
  1. Rosta korianderfröna i en liten kastrull på medelvärme tills de börjar knäppa och dofta. Stöt grovt i mortel.
  2. Grovriv eller finstrimla morötterna. Skär skalet av apelsinerna och skär dem i fina filéer eller små bitar. Blanda med koriander och apelsinblomsvatten. Smaka av med salt, socker och ev mer apelsinblomsvatten. Låt stå och samla smak minst en kvart.
  3. Rosta ev pinjenötterna i torr panna tills de börjar dofta. Strö över salladen. Ringla över granatäppelsirap.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh