Melonsallad med rostad anis och rostad mandel

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4 som stor förrätt

Tid: 25 minuter

Jag älskar salta sallader med melon. Med rostad anis får den här sommarlätta rätten smak av Grekland. Välj de meloner som är i säsong men inte allt för söta.Saltå kvarn säljer färdiga rostade mandlar. Annars rostar du oskalade mandel i torr panna på låg värme tills de doftar och fått lite mörkare färg. Se till att fetaosten är riktigt kall så går det lätt att riva den.

  • 1 dl rostade mandlar
    300 g vattenmelon
    300 g ogenmelon eller honungsmelon
    2 salladslökar elelr 1 liten färs rödlök
    75 g fetaost, kylskåpskall
    klotbasilika eller grekisk basilika
    Basilika till garnering
  • Till dressing:
  • 2/3 tsk anis
    1/2 tsk finrivet citronskal
    1 msk vit balsamvinäger eller sherryvinäger
    1 msk mild olja
  1. Rosta anisfröna i torr panna tills de börjar dofta. Krossa dem lätt med kniv eller i mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  2. Tag ut kulor av melonen eller skär den i vackra bitar. Finstrimla salladslöken på snedden. Blanda melon, lök och dressing. Salta och peppra.
  3. Arrangera i glas eller i skålar. Toppa med mandel och smulad fetaost. Dekorera med basilika.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-07-24
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh