Melonsallad med räkor, feta och rostad anis

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Tid: 25 minuter

Portioner: 4 som förrätt

Med rostad anis får den här sommarlätta räkcocktailen smak av Grekland. Välj de meloner som är i säsong.

  • ca 250 g skalade räkor
  • 300 g vattenmelon
  • 300 g ogenmelon eller honungsmelon
  • 2 salladslökar
  • 50 g fetaost
  • Röd basilika till garnering
  • Till dressing:
  • 1/2 tsk anis
  • 1/2 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk vit balsamvinäger eller sherryvinäger
  • 1 msk mild olja
  1. Rosta anisfröna i torr panna tills de börjar dofta. Krossa dem lätt med kniv eller i mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  2. Tag ut kulor av melonen eller skär den i vackra bitar. Finstrimla salladslöken på snedden. Blanda melon, lök och dressing. Salta och peppra.
  3. Arrangera i glas eller i skålar. Toppa med räkor och smulad fetaost. Dekorera med basilika

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh