Melonsallad med räkor, feta och rostad anis

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Tid: 25 minuter

Portioner: 4 som förrätt

Med rostad anis får den här sommarlätta räkcocktailen smak av Grekland. Välj de meloner som är i säsong.

  • ca 250 g skalade räkor
  • 300 g vattenmelon
  • 300 g ogenmelon eller honungsmelon
  • 2 salladslökar
  • 50 g fetaost
  • Röd basilika till garnering
  • Till dressing:
  • 1/2 tsk anis
  • 1/2 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk vit balsamvinäger eller sherryvinäger
  • 1 msk mild olja
  1. Rosta anisfröna i torr panna tills de börjar dofta. Krossa dem lätt med kniv eller i mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  2. Tag ut kulor av melonen eller skär den i vackra bitar. Finstrimla salladslöken på snedden. Blanda melon, lök och dressing. Salta och peppra.
  3. Arrangera i glas eller i skålar. Toppa med räkor och smulad fetaost. Dekorera med basilika

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-05-09
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh