Halstrade pilgrimsmusslor med snabbstekta sesambönor

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner:  4

Tid:  15 minuter +tid att göra sås

Liten elegant munsbit att inleda måltiden med. Bönor och musslor kan stekas samtidigt i olika delar av en riktigt stor stekpanna. Om du är sparsam kan du använda fina tärningar av lax i stället för pilgrimsmusslorna.  Vintertid använder jag frysta gröna bönor och lagar dem i fryst tillstånd — förvånansvärt lyckat!

Du kan också servera salladen med en snabb misodipp.

  • 8-12 stora pilgrimsmusslor ca 250 g
  • 100 g färska gröna bönor
  • 1/2 tsk sesamfrö, gärna svarta
  • 1 nypa krossad torkad chili
  • ett par droppar rostad sesamolja
  • 1/2 msk finstrimlad gari (picklad japansk sushiingefära)
  • salt
  • Till servering:
  • Grapefruktsabayonne
  • 1 nypa fint krossad rostad sichuanpeppar
  1. Skär topparna av bönorna och strimla i 4 delar. Blanda med sesamfrön och olja. Stek på hög värme i en dryg minut. Smaka av med chilipeppar och salt.
  2. Torka noga av pilgrimsmusslorna och salta lätt. Halstra på mycket hög värme i stekpanna penslad med olja i någon minut på var sida.
  3. Lägg en klick grapefruktsabaione på tallrikarna, lägg en bunt bönor ovanpå och avsluta med pilgrimsmusslan toppad med några strimlor gari. Strö över ett par korn krossad sichuanpeppar och krossad chili.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-03-11
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh