Gurksallad med granatäpple, feta och mynta

receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

Det här är en sallad med inspiration från charmiga, smarta Maria Masoomi som jag lagat mat med ett par gånger. Friskt tillbehör åt en lammkotlett eller som en enkel förrätt. På vintern byter jag gärna ut gurkan mot apelsin.Då blir det en helt annan sallad men god på ett annat vis.

  • 1 stor gurka (eller två små)
  • 8 dadlar
  • 1/2 liten rödlök
  •  1/3 tsk krossad svartpeppar
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk råsocker
  • 1 dl smulad fetaost
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • 2 msk fint skuren mynta
  • 2 msk grovhackade pistaschnötter
  1. Skala gurkan och tärna den grovt. Kärna or dadlarna och skär i bitar. Skala rödlöken och klyfta den mycket tunt.
  2. Blanda peppar, vinäger och socker. Vänd runt med gurka, dadlar och rödlök.
  3. Strö  feta, grantäpple, mynta och nötter över salladen.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh