Gurksallad med granatäpple, feta och mynta
receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 15 minuter
Det här är en sallad med inspiration från charmiga, smarta Maria Masoomi som jag lagat mat med ett par gånger. Friskt tillbehör åt en lammkotlett eller som en enkel förrätt. På vintern byter jag gärna ut gurkan mot apelsin.Då blir det en helt annan sallad men god på ett annat vis.
- 1 stor gurka (eller två små)
- 8 dadlar
- 1/2 liten rödlök
- 1/3 tsk krossad svartpeppar
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk råsocker
- 1 dl smulad fetaost
- 2 dl granatäppelkärnor
- 2 msk fint skuren mynta
- 2 msk grovhackade pistaschnötter
- Skala gurkan och tärna den grovt. Kärna or dadlarna och skär i bitar. Skala rödlöken och klyfta den mycket tunt.
- Blanda peppar, vinäger och socker. Vänd runt med gurka, dadlar och rödlök.
- Strö feta, grantäpple, mynta och nötter över salladen.