Grön köttsoppa med pepparrotsyoghurt
Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
När åt ni senast en köttsoppa och tänkte "oj, vad fräscht?". Tänkte väl det... Men den här varianten är faktiskt på vippen till att vara just det tack vare den stora mängden persilja och den lilla vinägerkicken. Grön är den också. Spenaten kan man utesluta, den åkte mest i för att jag ville bli av med ett halvt paket. Men den ger lite extra grönska åt soppan.
- 400 g av det kokta köttet i tärningar
- 1,2 liter av buljongen
- 1/2 strimlad purjolök
- 1 liter grovhackad savojkål
- 2 nävar färsk spenat
- 2 tsk äppelcidervinäger
- salt
- 3 dl finhackad persilja
- till servering:
- 2 dl tjock yoghurt smaksatt med 2-3 msk riven pepparrot
- Sjud kött, savojkål och purjolök tills savojkålen mjuknat, ca 15-20 minuter. Rör ned spenaten.
- Smaka av med äppelcidervinäger och salt och rör till sist ned persiljan.
- Servera med en klick pepparrotsyoghurt. Bröd till för den som vill.