Gratinerade pastasnäckor med aubergine


Portioner: 4
Tid: 60 min
Du behöver: 

ca 12 st stora pastasnäckor
125 g mascarpone
1 kula mozzarella
2 dl riven parmesanost
1 stor aubergine
1 dl olivolja
salt och peppar
4 dl tomatsås

Gör så här: 

Koka pastasnäckorna nästan färdiga i lättsaltat vatten.
 Blanda mascarpone med riven mozzarella och parmesanost. Krydda blandningen med salt och peppar. 
Skiva auberginen i ca 7 mm tunna skivor och stek gyllenbruna på bägge sidor i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.


Häll tomatsåsen i en eldfast form.
 Fyll pastasnäckorna med ostblandningen. 
Lite pill är det men lättast går det om man tar hjälp av en spritspåse.
 Varva snäckorna med öppningen uppåt i formen tillsammans med aubergineskivorna.
 Ställ in formen i ugnen på 175°C i ca 40 minuter.


Servera rykande varm med en enkel sallad och en bit bröd.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för David Back
2015-09-18
Av
Fotograf
David Back

Mer från David Back


Bild för David Back
Bild för David Back
2015-10-22
Bild för David Back
2015-10-13