Borani esfenaj: Persisk spenat- och yoghurtsallad

Receptmakare: sofia gustafson

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

Ett svalt tillbehör som passar extra bra till fiskrätter, köttbullar, smakrika grytor med bönor och linser eller till bröd i all enkelhet. Har du tillgång till färsk mangold förväller du den och så har du en utmärkt ersättare till spenaten. Kom ihåg att receptet är räknat på fryst förvälld spenat.

  • 200 g fryst spenat, kan ersättas med färsk spenat eller mangold
    1-2 msk olivolja
    1 gul lök, halverad och tunt skivad tvärs över
    2 vitlöksklyftor, tunt skivade
    2 dl krämig matyoghurt eller avrunnen yoghurt
    salt
    svartpeppar
  1. Tina spenaten eller förväll färska blad.
  2. Stek löken länge tills den är mjuk och gyllene, låt vitlöken steka med på slutet så att den får lite färg. Rör ner spenaten, fräs en liten stund och låt sedan grönsakerna svalna.
  3. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Låt gärna salladen stå i kylen en stund innan servering.

Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara

Mer från Sofia Gustafson Aarnivaara


Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara