Annas saffranspannkaka

Receptmakare: Anna billling

Portioner: 5-6

Tid: 40 minuter

När slutar en gotländsk saffranspannkaka egentligen vara gotländsk? Är det vid uteslutandet av riset? Eller kanske redan i och med avsaknaden av salmbär? Så här är i alla fall min:

  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 100 g skalad mandel
  • 1/2 bittermandel
  • 0,5 g saffran
  • 1 nypa salt
  • 2 msk flytande honung
  • smör till formen
  1. Sätt ugnen på 225º C.
  2. Mixa mandel och bittermandel med 2 dl av mjölken, tillsätt lite i taget.
  3. Stöt saffran med saltet i en mortel
  4. Vispa ihop äggen med resterande mjölken och honungen. Rör i mjölet och vispa tills du har en tjock smet.
  5. Vispa ner saffranet och saltet, späd med mandelmjölken och vispa smidigt. Smeten kan gärna stå och svälla ett tag i kylskåpet.
  6. Häll i pannkakssmeten i en  smord form och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter tills den fått en fin gyllengul färg.
  7. Servera den med rårörda björnbär och lite lättvispad grädde.

Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing