Mia är sockerbagare, matskribent och kursledare och är fullt övertygad om att hon har världens roligaste jobb. Hon hann arbeta några år som konditor på bland annat Grand Hôtel och Betsy Sandbergs choklad innan hon insåg hur slitigt det var och sadlade om till det betydligt friare matskribentlivet.
Från att som liten ha varit en total matvägrare (upp till 17 års ålder åt hon enbart limpsmörgåsar, paltbröd med fläsk, mannagrynsgröt och pannkakor) äter hon nu gladeligen allt utom lakrits.
När Mia har ätit frukost börjar hon fantisera om vad det blir för lunch, efter lunchen drömmer hon om mellanmål, (som hon för övrigt tycker att även vuxna borde äta mer av, man blir så mycket gladare på eftermiddagen då) efter mellis planerar hon middagen, och så vidare. Mia är galen i kakor. Hon tröttnar aldrig på att äta kakor, baka kakor, fantisera om kakor och köpa kakmönstrade prylar.
För att behålla sin späda kroppshydda trots allt kakätande går hon raska promenader och tränar tantjympa på Friskis och Svettis, men är övertygad om att hon kommer att bli tjock som en liten gris när hon fyller trettiofem. Medan hon gympar tänker hon ut nya recept.
Mia har skrivit en hel radda kakböcker, bland annat storsäljaren Kladdkakor som finns i de flesta (nåja, nästan alla) hem. Hon har även betat av ämnen som semlor, smulpajer, tårtor, svenska ostar och godis. Den senaste boken heter Mitt eget kafé, innehåller hennes allra bästa kakrecept och handlar om drömmen många har om att säga upp sig från jobbet och starta ett eget kafé.
Alldeles snart kommer den sprillans nya boken Sockerkakor som hon skrivit med kompisen Claes Karlsson.
Mia brukar allt som oftast göra kakrecept till tidningar som Ica Kuriren, Allt om Mat och Må Bra, och på helgerna håller hon pralinkurser på Medborgarskolan och Matlabbet. Att jobba på helgerna tycker hon är lite trist, men hon kan inte riktigt hålla sig eftersom det är så himla kul att få lära ut något så roligt som
pralintillverkning.
För att hålla sig hyperaktiv driver hon även bokförlaget Parasoll tillsammans med matskribenten och allkonstnären Henrik Francke. På Parasoll ger de ut alla böckerna de tycker om och som de hoppas ska
sälja som smör. Senast ut var böckerna Pyssel de luxe och Drinkar för gravida.