Liten arg tant. Nördig matskribent, inspirerande föreläsare, sisådär semivegan (fegan) av klimatskäl och vindrickare av guds nåde. Har drivit bloggen Matälskaren sen 2005. Favoritämnen? Konstiga kryddor, matkemi, smarta knep och lite insiderrapporter från krogvärlden.
Med utgångspunkt i den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen.
Efter sin succé med boken Matmolekyler är Lisa Förare Winbladh äntligen tillbaka. Den här gången med en helt oumbärlig kokbok. Lisa skriver långa recept med många ingredienser.
Kommentarer
Krya på dig du härliga människa =)
Försvar för Findus frysta köttbullar!?.
Tänk
Det behövs en skribent av Din kaliber för att formulera orden, och användningsområdet.
"Hungern är den bästa kryddan"
annorlunda uttryckt
"Sjukdom påverkar smaklökar"
Hoppas du snart är kry igen och kan njuta av sommarkantareller, blåbär, skogshallon, augustipäron osv.
Krya på dig!
Det underliga med brustabletterna med C-vitamin är att när man slukat glaset känns det som man att gjort ett dagsverke. Man burrar till sig av eftersmaken, känner sig som en livscoach och funderar på det här med Medelhavskost och spikmattor.
Sisådär. Nu har jag minsann ansträngt mig för att överleva, jag har vidtagit åtgärder inför obduktionen. Ingen kan säga något annat.
Fy så taskigt att du blivit sjuk mitt i sommaren, och dessutom när din man nyss kommit hem. Krya på dig!
Stackars Lisa!
När jag var liten fick man äta hur mycket glass som helst om man var sjuk. Ät glass, helst krämig gelato på bär full med C-vitamin för att väga upp eventuellt sviktande samvete. När du har frisknat till kan du väl avhandla hemligheten med den krämiga gelaton i sann LFW anda!
Krya på dig!
Tror mer på ett glas sauternes och en oförskämt stor gaffel grönmögelost. ;-)
Krya på dig!
riesling är för tyskarna som findus för svenskarna. gillar eu-combon. hoppas du känner någon doft snart.
Sidor